Noorderhaven
Zutphen

In Zutphen verrijst onder de naam Noorderhaven een compleet nieuwe woonwijk. Onderdeel daarvan is Kade Zuid. Hier bouwt ontwikkelaar Heijmans vanaf het voorjaar van 2021 luxe appartementen en woningen langs het water.

Vanaf het dak van nabijgelegen industriële evenementenlocatie het Koelhuis is een prachtig uitzicht op de IJssel en op het bouwterrein. De ideale locatie voor een webcam op de bouw.

BlikkenopdeBouw.nl
Over ons

Uw bouwproject in beeld
Blikken op de bouw levert webcamprojecten van het hoogste niveau.
info@blikkenopdebouw.nl
+31 (0)71 71 18 306 
Via Blikken op de bouw brengen wij bijzondere bouwprojecten in beeld. Onze opdrachtgevers zijn onderzoeksinstellingen, overheden en projectontwikkelaars. Wij streven naar de hoogst haalbare kwaliteit. Blikken op de bouw is een website van AnyWi Technologies.

De Schoone Ley Den Haag
Haga camera 1

In het gebied rondom het HagaZiekenhuis in Den Haag wordt de nieuwe woonwijk de Schoone Ley gerealiseerd. De woningen (zowel huur als koop) worden in vier deelgebieden gebouwd. Op de website is alle informatie over deze nieuwe Haagse wijk te vinden.

Vanwege het compacte bouwterrein en de centrale ligging midden in de stad is dit een uitdagend en interessant project voor uitvoerder Heijmans Woningbouw. Dankzij onze camera's kan men meekijken vanaf de bouwkeet en vanaf het dak van het Hagaziekenhuis. Een webcam op deze locatie was een uitdaging maar wel noodzakelijk om de gehele bouwplaats in beeld te krijgen en het gebouw op de meest interessante wijze te kunnen zien groeien.

BOLD op Overhoeks
Amsterdam

In Amsterdam Noord, pal aan ’t IJ en tegenover Centraal Station komt BOLD, op de toekomstige hoogbouwstrip van Overhoeks. BOLD is een woontoren aan het Buiksloterkanaal van 24 verdiepingen met 158 appartementen. Aan de Schegparkzijde wordt tevens in het gebouw studentenhuisvesting voor ruim 200 studenten gerealiseerd. In november 2017 is VORM Bouw gestart met de bouw van BOLD op Overhoeks. Prognose oplevering is Q2-2021.

Na uitgebreid locatieonderzoek naar de beste zichtlijnen op de bouwput, kwamen we uit op het terrein aan de overzijde van het water, de Tolhuistuin. In juli 2018 is de camera op het dak van het Brughuis geplaatst.

(Y)ours Leiden
Leidse Schans

Tussen Lammenschansweg, Bètaplein en Kanaalweg in Leiden bouwen VORM en Ballast Nedam aan de Leidse Schans (projectnaam: Yours Leiden). Een hedendaagse en inspirerende plek voor studenten, jongeren én ouderen, aan de rand van de stad.

Om belangstellenden en met name toekomstige huurders te laten meekijken naar de bouw van hun appartement, kreeg AnyWi de opdracht een webcam te plaatsen. Deze camera heeft de bouw van Yours Leiden fase 1 (blok B, C en D) de afgelopen jaren gevolgd. Komende jaren zal de bouw van de overige blokken E, F en A vastgelegd worden.

Yours Leiden is gebiedsontwikkeling van VORM Ontwikkeling en Ballast Nedam, in samenwerking met Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Ook een WEBcam?
Contact

Live beelden zijn eenvoudig te implementeren en kunnen worden getoond: op de website van de opdrachtgever, architect, aannemer, investeerder, gemeente enz.

Ook een WEBcam om uw bouwproject te promoten? Neem vrijblijvend contact met ons op:

AnyWi Technologies B.V.
3e Binnenvestgracht 23H
2312 NR Leiden

info@blikkenopdebouw.nl
+31 (0)71 71 18 306

De Schoone Ley Den Haag
bouwkeet Heijmans

In het gebied rondom het HagaZiekenhuis in Den Haag worden onder de naam de Schoone Ley straks zoën 610 woningen en appartementen, circa 3000 m2 commerciële ruimte, een grote overdekte stallingsgarage en een daktuin van 7000 m2 gerealiseerd. Deze nieuwe woonwijk strekt zich uit langs de Escamplaan en de Leyweg. De woningen (zowel huur als koop) worden in vier deelgebieden gebouwd. Op de website is alle informatie over deze nieuwe Haagse wijk te vinden.

Een uitdagend en interessant project voor uitvoerder Heijmans Woningbouw en dankzij onze camera's op twee locaties kan iedereen meekijken. Hiernaast de beelden vanaf de camera op het dak van de bouwkeet. Om privacy redenen is gekozen om het looppad naast de bouwplaats te blurren.

Het plaatsen van een camera op de bouwkeet, was een snelle maar niet optimale optie omdat deze camera dit uitgestrekte bouwterrein niet volledig in beeld krijgt. Voor een totaalbeeld op het bouwterrein plaatsten we een tweede camera op het dak van het Hagaziekenhuis. Klik hier voor de beelden vanaf het dak.

Rietveld Academie
Amsterdam

De Rietveld Academie heeft op eigen terrein een nieuw academiegebouw gebouwd. De nieuwbouw is een eigentijds ontwerp van oud-studenten en bestaat uit drie lagen waaronder een kelder en een dakterras. De nieuwbouw tussen het Rietveldgebouw en het Benthem Crouwelgebouw is met een van onze webcams in beeld gebracht. Op de website is achtergrondinformatie over het project te vinden.

Wijnhavenkwartier
Den Haag

Tussen september 2014 en december 2016 is de bouw van het Wijnhavenkwartier in Den Haag continue gemonitord door een webcam vanaf de hoek Lage Zand/Turfmarkt. De camera bood een helder zicht met als resultaat een fraaie Timelapse van het complete bouwproces.

Heijmans heeft in Den Haag tussen Centraal Station en de Kroon het Wijnhavenkwartier ontwikkeld. De blikvangers zijn de twee - nu gestripte - torens waar voorheen de ministeries Justitie en Veiligheid en Binnenlandse Zaken waren gehuisvest. Tot 2014 waren de torens nog verbonden door een middenbouw, deze is inmiddels gesloopt.

In de tweede helft van 2016 is het complex met 164 appartementen, 6 royale penthouses (op de 20e verdieping), de nieuwe Campus Den Haag van de Universiteit Leiden, zo’n 1.300 m² voor winkels en horeca en een ondergrondse parkeergarage opgeleverd.

Clusius
Leiden Universiteit

Ten noordwesten van het historische centrum van Leiden aan de Wassenaarseweg ligt het nieuw te realiseren project Clusius: 90 appartementen voor starters en studenten. De WEBcam die AnyWi in de zomer van 2015 plaatste is gericht op de bouw van torens A en B (starterskoopappartementen en studentenwoningen).

Een project van Vorm Ontwikkeling in samenwerking met Universiteit Leiden en Vorm Bouw.

BlikkenopdeBouw.nl
Over ons

Uw bouwproject in beeld
Blikken op de bouw levert webcamprojecten van het hoogste niveau.
info@blikkenopdebouw.nl
+31 (0)71 71 18 306 
Via Blikken op de bouw brengen wij bijzondere bouwprojecten in beeld. Onze opdrachtgevers zijn onderzoeksinstellingen, overheden en projectontwikkelaars. Wij streven naar de hoogst haalbare kwaliteit. Blikken op de bouw is een website van AnyWi Technologies.

Nieuwe Energie
Leiden

Energiek Leiden is in augustus 2015 op het dak van Nieuwe Energie begonnen aan de bouw van de grootste zonnecentrale in de Leidse binnenstad

Een mooie samenwerking tussen stichting EnergiekLeiden, Portaal Leiden en Rooftop Energy. Ook de huurdersvereniging Nieuwe Energie heeft het project vanaf het begin gesteund.

Timmerhuis Rotterdam
WTC camera

Eind 2015 is in opdracht van de gemeente Rotterdam Het Timmerhuis, opgeleverd. Hierin is naast het stadskantoor ook ruimte voor 84 appartementen, retail, horeca en een ondergrondse parkeergarage met 120 parkeerplaatsen.

Het is een prestigieus project waar in opdracht van Heijmans Utiliteitsbouw sinds 2013 twee WEBcams op gericht zijn om de bouw live te kunnen volgen. Tevens zijn iedere 15 minuten hoge resolutie foto’s opgeslagen om TimeLapse filmpjes te kunen maken.

Meer informatie over het project, live beelden en de TimeLapse: timmerhuisrotterdam.nl

De Schoone Ley Den Haag
Haga camera 2

In het gebied rondom het HagaZiekenhuis in Den Haag wordt de nieuwe woonwijk de Schoone Ley gerealiseerd. De woningen (zowel huur al koop) worden in vier deelgebieden gebouwd. Op de website is alle informatie over deze nieuwe Haagse wijk te vinden.

Vanwege het compacte bouwterrein en de centrale ligging midden in de stad is dit een uitdagend en interessant project voor uitvoerder Heijmans Woningbouw. Dankzij onze camera's kan men vanaf twee locaties meekijken: vanaf de bouwkeet en vanaf het dak van het Hagaziekenhuis. het plaatsen van een webcam op deze locatie was een lastige, maar noodzakelijke uitdaging. Om het uitgestrekte bouwterrein zo goed mogelijk in beeld te brengen, hebben we een camera met twee lenzen gekozen, een standaard lens en een groothoeklens. Hiernaast de beelden gemaakt met de groothoeklens.

Timmerhuis Rotterdam
Stadhuis camera

Het Timmerhuis in het stadshart van Rotterdam wordt een plek waar je straks heerlijk woont, werkt én geniet van goede horeca en leuke winkels.
Het Timmerhuis ligt prominent aan de levendige Meent, tussen het Rodezand en de Haagseveer en achter het stadhuis.

Het project dat uitgevoerd wordt door aannemer Heijmans wordt door twee WEBcams gevolgd.

ROC Leiden
Lammenschans

Het ambitieus bouwproject op het Lammenschanspark in Leiden voor huisvesting van o.a ROC Leiden en het Da Vinci College uitgevoerd door Heijmans Utiliteitsbouw is tussen 2009 en 2012 door meerdere WEBcams vastgelegd.

Het project is ingezet als onderwijsproject voor studenten ICT van de Hogeschool Leiden en het ROC. Studenten deden onderzoek naar de WEBcams, de locaties, de verbinding en bouwden een website voor de live beelden en de archieffoto’s.

Het onderwijsproject was een groot succes, en kreeg veel belangstelling o.a. in het HL magazine.

Level
LUMC camera

In 2012 is begonnen met de bouw van Level. Van 3 tot met 5 augustus werd binnen 72 uur het onderwaterbeton gestort. Vanaf het dak van het LUMC is het werk gemonitord en van de opgeslagen beelden is deze fraaie TimeLapse gemaakt.

Ook een Timelapse van uw project? Neem contact met ons op.

Ook een WEBcam?
Contact

Live beelden zijn eenvoudig te implementeren en kunnen worden getoond: op de website van de opdrachtgever, architect, aannemer, investeerder, gemeente enz.

Ook een WEBcam om uw bouwproject te promoten? Neem vrijblijvend contact met ons op:

AnyWi Technologies B.V.
3e Binnenvestgracht 23H
2312 NR Leiden

info@blikkenopdebouw.nl
+31 (0)71 71 18 306

De Novo
Leiden

In het nieuwbouw pand van BaseClear op de kruising van de Wassenaarseweg en de Galileiweg te Leiden zullen kantoren en laboratoria gehuisvest worden en heeft de naam ‘De Novo’.

Er wordt gebouwd met Innovatieve en milieuvriendelijke ontwerpmaatregelen. In de ontwerpfase is een BREEAM score van 76.0% nagestreefd, waarmee het niveau ‘Excellent’ is behaald.

Astellas
Leiden Bio Science park

Farmaceutisch bedrijf Astellas Pharma B.V. startte in oktober 2010 met nieuwbouw op het Bio Science park in Leiden. Een WEBcam is ingezet zodat ook het hoofdkantoor in Japan de bouw via intranet live kon volgen. Bij de opening is een TimeLapse filmpje van de bouw vertoond.